Selecteer uw regio

Meer informatie

Doos met sticker

Beschikbare loodgieters in plaats Afferden Gld

Technisch Installatiebedrijf Toonen BV

Technisch Installatiebedrijf Toonen BV Adres:
Technisch Installatiebedrijf Toonen BV
Pieter Zeemanstraat 29
6603 AV Wijchen

Tel. 024 - 6412591
Fax. 024- 6422895

Website. www.installatiebedrijf-toonen.nl
Email. info@installatiebedrijf-toonen.nl

Beschrijving:
‘Technisch Installatiebedrijf Toonen BV’ levert al meer dan 40 jaar, een breed scala aan producten en diensten, die in verschillende vakgebieden kunnen worden onderverdeeld: loodgieterswerk, verwarming, dakwerk, ventilatie, klimaatbeheersing, energiebeheersing, onderhoud en service. Wij zijn gespecialiseerd in het installeren van warmtepompen en zijn tevens STEK-erkend airco installateur.

Een extra vorm van dienstverlening biedt Toonen middels een eigen 24-uurs servicedienst. Wij staan altijd voor u klaar, voor het oplossen van storingen aan verwarmingsketels en airco-installaties, maar ook voor het verhelpen van (dak) lekkages.


LOODGIETERSWERK
- Sanitaire installaties
Installatiebedrijf Toonen heeft ruime ervaring in het realiseren van sanitaire installaties. Bent u van plan uw badkamer te laten renoveren neem dan gerust contact met ons op. Wij hebben reeds vele exclusieve badkamers gerealiseerd en zien het als een uitdaging ook uw badkamer naar uw wens te maken.

In het jaar 2000 zijn we winnaar geworden van de prestigieuze Badkamer Design Award die elke twee jaar wordt uitgereikt op de VSK beurs in Utrecht.

Maar niet alleen luxe badkamers, ook de meest eenvoudige badkamers, sanitaire opstellingen voor minder-validen en het realiseren van grotere sanitaire voorzieningen voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, schoolgebouwen, campings en recreatiegebieden behoren tot de werkzaamheden van Installatiebedrijf Toonen.

Graag maken wij een afspraak voor u in een van de showrooms van onze leveranciers. Bel gerust voor advies of een vrijblijvende offerte.

- Waterleiding
Voor het installeren van een waterleiding installatie in een woonhuis tot en met de engineering en montage van complete industriële waterleidinginstallaties kunt u bij installatiebedrijf Toonen terecht. Dit alles uiteraard volgens de laatst geldende voorschriften.

Ook in het realiseren van legionella-veilige warmwater installaties met een groot tapwatercomfort voor luxe woonhuizen, hotels, restaurants, campings, sportaccommodaties etc. heeft installatiebedrijf Toonen veel ervaring.

- Gasleiding
Voor het installeren van gasinstallaties voor de woningbouw, maar ook voor het leveren en ontwerpen van grote gasinstallaties bent u bij installatiebedrijf Toonen aan het juiste adres. Uiteraard installeren wij volgens de waarborgcriteria en de laatste normen welke zijn vastgesteld in het bouwbesluit.

Gasleidingen groter dan 60,3 mm (2”) mogen alleen worden gelast door een gecertificeerde monteur, een zogenaamde röntgenlasser. Wij hebben een röntgenlasser in dienst en kunnen u voor deze grote diameters eveneens van dienst zijn.

- Vuil- en schoonwaterriolering
In het ontwerpen en installeren van complete schoonwater- en/of vuilwater rioleringssystemen heeft installatiebedrijf Toonen al ruim 40 jaar ervaring. Wij hebben niet alleen ervaring met pvc maar werken ook met PP of PE rioleringssystemen met spiegellas verbindingen. Uiteraard verzorgen wij, indien gewenst, revisietekeningen met behulp van ´autocad´.

- Hemelwater afvoersystemen
Installatiebedrijf Toonen realiseert traditionele hemelwaterafvoersystemen in pvc, zink of koper maar ontwerpt en installeert ook volvullingssystemen zoals het ´Pluvia systeem´ van Geberit of het ´Vacurain systeem´ van Dijka. Reeds vele bedrijfshallen zijn door installatiebedrijf Toonen voorzien van het zogenaamde volvullingssysteem.

- Infiltratie systemen voor hemelwater
Het is een goede zaak dat steeds meer gemeenten overgaan op het infiltreren van hemelwater. Bij dit systeem wordt de schoonwaterriolering niet aangesloten op de gemeenteriolering maar op een aantal zogenaamde rainboxen, welke voorzien worden van geotextiel. Deze boxen kunnen per stuk 300 liter water herbergen en staan het regenwater langzaam af aan de bodem.

De rioolwater zuiveringsinstallatie (RWZI) wordt ontlast doordat zij het schone regenwater niet meer hoeft te verwerken. Maar dat niet alleen, het komt ook de te lage grondwaterstand ten goede.

Installatiebedrijf Toonen heeft al vele projecten gerealiseerd waarbij het regenwater infiltratiesysteem is toegepast.

- Dakgoten
Dakgoten zijn niet alleen functioneel maar ze bepalen ook in belangrijke mate het aanzien van uw woning.

Installatiebedrijf Toonen levert en monteert niet alleen standaard mast- en bakgoten, maar ook op maat gemaakte goten, zowel voor nieuwbouw als voor vervanging. Uiteraard zijn de dakgoten ook in zink of koper lever- en monteerbaar.

Zink is een erg duurzaam materiaal voor dakgoten. Het vervaardigen van zinken goten is arbeidsintensief maar daar staat tegenover dat de kwaliteit en levensduur het vaak aantrekkelijk maken om zink toe te passen. Bij een op de juiste wijze geplaatste zinken goot of dakbekleding is een levensduur van 30 jaar geen uitzondering. Niet voor niets worden de meeste dakgoten dan ook uitgevoerd in zink. Een eventuele lekkage kan bij een zinken goot snel en goedkoop worden gerepareerd. Dit in tegenstelling tot een kunststof goot die in geval van een lekkage vaak volledig vervangen dient te worden.

Koper is een materiaal dat niet alleen een zeer specifieke uitstraling heeft maar eveneens een uitzonderlijk lange levensduur. Onder invloed van lucht en neerslag vormt koper een ondoordringbare oxidehuid die in eerste instantie donkerbruin van kleur is en vervolgens verder verkleurt naar het karakteristieke patinagroen.

Plaatsen in de regio Nijmegen